Porcul, tăiat de pe listă?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lrD08mgZ1YY[/youtube]Deși tradiția spune că, de Ignat, creștinii ortodocși sacrifică porcul pentru Crăciun, salariile mici îi determină pe români să renunțe la achiziționarea porcului, în viu, și să se orienteză către cantități mai mici. Carnea de porc, cumpărată din magazin, a ajuns prioritatea numărul unu a românilor , de sărbători.

Porcii vii se vând la kilogram, iar prețurile depășesc uneori și 10 lei, ajungând să coste aproximativ un salariu. Carnea, însă, costă mai mult de 15 lei pe kilogram și poate fi achiziționată în funcție de mâncarea pe care clientul o pregătește și, bineînțeles, în funcție de buget.

Dacă românii preferă să cumpere carne de la magazin, nu același lucru se întâmplă și cu preparatele specifice sărbătorilor. Cârnații, caltaboșul și lebărul gata preparate nu atrag atenția în mod deosebit . Cei mai mulți preferă să gătească mâncărurile tradiționale acasă și să simtă atmosfera sărbătorilor.

Sărbătorile de iarnă reprezintă un motiv de mare bucurie pentru creștinii ortodocși, care serbează Nașterea Domnului și încearcă, pe cât posibil să se distreze cum pot mai frumos.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adrian Dina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *