Ministrul Agriculturii din China, Han Changfu a ajuns la Constanţa

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uwUOyLu1gNU[/youtube]Ministrul chinez a fost primit conform tradiţiei româneşti, cu pâine şi sare, după care a fost invitat să guste din preparatele tradiţionale româneşti. Nu au lipsit de aici brânza de oaie, plăcinta cu brânză, de dovleac, mierea cu cătină sau zacusca.

Obişnuit să mânânce puţin, de această data ministrul chinez a fost nevoit să înfrunte ospitalitatea românească. El a fost plimbat pe la cel puţin zece standuri şi invitat să guste din toate produsele. La scurt timp a fost nevoit să se dea bătut.

Se doreşte ca pe viitor să se creeze legături între cercetătorii chinezi şi cei români pentru dezvoltarea unor rase de oi superioare.

Institutul de cercetare şi dezvoltare a ovinelor din cartierul constănţean Palas a reuşit să dezvolte singura rasă de oaie mixtă de carne şi lapte.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Bogdan Grigorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *