Doi braconieri au fost prinşi în flagrant la pescuit

Poliţiştii de frontieră din Cernavodă au oprit pentru control o ambarcaţiune din fibră de sticlă cu motor, în care se aflau doi bărbați. În urma verificărilor a fost descoperit în ambarcaţiune un dispozitiv electric improvizat, pe care cei doi, se pregăteau să-l folosească la pescuit, alături de trei plase trifilare şi una monofilament, în lungime de 126 metri, dar și o cantitate de aproximativ 8,5 kilograme de pește.

În aceeași zi, polițiștii de frontieră tulceni, au depistat două persoane pe raza localității Baia. Aceștia transportau cu un atelaj hipo 19 plase monofilament  și 160 de kilograme de peşte din specia caras. La doar câteva ore distanță, pe brațul Sfântu Gheorghe, un alt bărbat în vârstă de 27 de ani a fost prins în timp ce  transporta o cantitatea de 115 kilograme de peşte din specia scrumbie.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 25 plase de pescuit în lungime de 1.658 metri, iar cantitatea de 283,5 kilograme peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.

Pe numele celor cinci bărbați au fost deschise dosare penale, pentru infracțiunile săvârșite.

Redactor: Denisa Stoenescu