Dezbatere publică la Medgidia

Taximetristii si comerciantii din Medgidia s-au arătat extrem de revoltaţi la întâlnirea cu autorităţile locale de la Casa de Cultură din localitate. Pe de o parte din cauza locurilor insuficiente de parcare, pe de alta, din cauza măsurilor pe care trebuie să le respecte pieţarii.

Primul punct al dezbaterii a vizat constructia unei hale de reparaţii utilaje auto. A urmat analizarea documentaţiei privind organizarea serviciului de transport în regim de taxi.. Cei prezenţi au început imediat să aibă obiecţii.

Ultimul punct a fost şi cel mai aprins. Acesta a vizat regulamentul privind funcţionarea pieţelor agroalimentare din Municipiul Medgidia precum si stabilirea regulilor de exercitare a comerțului în zone publice. Au fost prezentate cerinţele minime de dotare necesare realizării acestei activitaţi.

Printre nemulţumirile comercianţilor s-au numărat faptul că sunt nevoiţi să afişeze la tarabe un număr limitat de kilograme de marfă pentru a se evita aglomerarea în piaţă, dar şi taxa prea mare pentru spaţiul pe care îl ocupă: 5 lei pe metru/patrat.

Niculae Păun, managerul Direcţiei de Gestionare a Domeniului Public si Privat  a fost vizibil derutat de discuţiile din ce în ce mai aprinse.

Pentru că nu s-a ajuns la un discuţiile vor fi reluate pe 25 martie. Scopul dezbateri a fost de a se aduce la cunostinta cetatenilor modificarile suferite de Planul Urbanistic de Detaliu.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Valentin Cerbanescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.