Zona turistică a Năvodariului, într-o continuă dezvoltare

Orașul Năvodari va intra, din nou, într-un proces de modernizare, după ce a fost aprobată finanțarea unor  investiții. Printre lucrările ce urmează a fi derulate, se numără inființarea unor rețele de canalizare, asfaltare tramă stradală și lărgirea podului rutier ce traversează canalul.

În urma demersurilor făcute la nivel de administrație publică, la Năvodari  a fost aprobată finanțarea realizării unor investiții de peste 54 de milioane de lei, ce au în vedere realizarea de rețele de alimentare cu apă, canalizare și asfaltare de drumuri La nivelul orașului.

Una dintre aceste investiții se referă la ECHIPARE TEHNICO-EDILITARĂ ȘI ASFALTARE TRAMĂ STRADALĂ ZONĂ MIDIA SAT – care  presupune lucrări importante în cartierul de locuințe pentru tineri, în ceea ce privește rețeaua de canalizare de 6,8 km, rețeaua de apă de 6,99 km. precum și amenajarea și asfaltarea de drumuri în lungime de aproximativ 7 km. Valoarea totală a proiectului este estimată la 28.530. mii lei.

Cel de-al doilea proiect reprezintă reabilitare străzi și echipare tehnico-edilitară în zona stațiunii Năvodari.  Investiția este de mare importanță pentru activitatea turistică. Prin aceasta se va realiza o rețea de canalizare pluvială peste 7,1 km, dar și modernizarea și asfaltarea străzilor din zona de litoral, aproximativ 11,79 km. Foarte importantă este și amenajarea de trotuare pietonale adiacente străzilor modernizate și asfaltate ce se vor realiza prin proiect.  Valoarea totală a proiectului este estimată la aproape 23 de milioane lei.

Un proiect extrem de  important prevăzut în planul de finanțare este ” LĂRGIRE ȘI ASFALTARE POD ECLUZĂ”, care presupune reabilitarea, lărgirea și asfaltarea tramei stradale și a podului rutier ce traverseazăm Canalul Dunăre Midia-Năvodari, pe o lungime de aproximativ 1,300 metri. Valoarea totală a proiectului este estimată la 2,5 milioane de lei. suma fiind aprobată la finanțare. Astfel, în curând traficul rutier se va desfășura pe mai multe benzi de circulație.

Redactor: Daniel Albu