Ziua Spălatului pe Mâini (VIDEO)

Constănțenii se spală pe mâini dimineța, la prânz și seara înainte de culcare, asta daca mai au putere. Cel puțin așa susțin unii dintre ei. Alții știu că înainte de a se așeza la masă primul lucru care trebuie făcut este să te speli pe mâini.

Chiar dacă românii nu sunt campioni la igienă, după cum arată studiile în domeniu, există şi vârstnici care își aduc aminte cum își curățau mâinile atunci când nu existau atât de multe produse cosmetice.

În fiecare an, pe 15 octmbrie este sărbătorită Ziua Mondială  a Spălatului pe Mâini ce are ca scop conștientizarea riscurilor la care se supun cei care nu au o igienă adecvată.

O igienă precară a mâinilor poate crește riscul de infecții respiratorii. Şi dacă ascultăm medicii: prevenirea este mai importantă decât tratarea. De aceea specialiştii recomandă spălarea pe mâini după fiecare utilizare a toaletei, înainte de a găti sau a sta la masă, după folosirea mijloacelor de transport în comun, după o simplă joacă cu un animal de companie, după ce ați intrat în contact cu banii, după ce ați dus gunoiul , înainte și după îngrijirea copilului și de fiecare dată când intrați în casă.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru