Ziua Roz la City Park Mall

Sute de femei aflate la shopping au fost informate, la City Park Mall, despre ceea ce înseamnă cancerul de sân. Mesajele specialiștilor au fost făcute cunoscute în cadrul unui program de conștientizare, intitulat Ziua Roz. Proiectul a cuprins și donații de fonduri, care vor fi utilizate pentru achiziționarea unor proteze mamare, în beneficiul unor femei ce nu și le permit.

Ziua Roz a fost marcată la City Park Mall de sute de femei. Acestea au fost informate de reprezentanții Asociației Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța și ai Fundației Regina Maria, care au explicat doamnelor și domnișoarelor cum pot preveni și trata cancerul de sân și cât de important este să lupte împotriva lui.

Alături de echipa campaniei de conștientizare s-au alăturat și reprezentanții AVON, cu proiectul Vreau să fiu femeie, prin care s-a reușit strângerea unor fonduri importante din vânzarea unor produse. Banii vor fi direcționați către mai multe femei ce au suferit operații de mastectomie, dar care nu își permit achiziționarea unei proteze pentru a-și recăpăta feminitatea și încrederea în sine.

Femeile prezente la City Park Mall au primit cadou vouchere de discount pentru controale de prevenire la Spitalul Regina Maria.

Deși mii de femei câștigă lupta cu cancerul la sân, alte mii o pierd anual. În semn de solidaritate pentru toate femeile afectate de cancer, partenerii proiectului de conștientizare au lansat spre cer sute de baloane roz.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; imagine: Sorin Hulubei