Ziua Porţilor Deschise în Portul Militar Mangalia

Localnici şi turişti, deopotrivă, au participat, sâmbătă, la un eveniment tradiţional organizat de marinarii din Mangalia: Ziua Porţilor Deschise în Portul Militar. Manifestarea a făcut parte dintr-o suită de evenimente prilejuite de Ziua Marinei, sărbătorită anual pe 15 august. Cu ocazia Zilei Porţilor Deschise au fost organizate jocuri marinăreşti, iar viziatorii au fost invitaţi să urce la bordul navelor ancorate în Portul Militar, dar şi să urmărtească spectacole oferite de ansambluri folclorice.

Viziatarea Portului Militar Mangalia a început sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, şi s-a încheiat către seară. Potrivit organizatorilor, această zi a fost una antrenentă atât pentru cei ce au dorit să vadă cum este viaţa de marinar la bordul navelor, cât şi pentru militarii care le-au explicat cum pot confecţiona un nod marinăresc sau cum pot trage cu un lansator de rachete.

Ziua Marinei va încununa eforturile făcute de marinarii militari în zonă, iar anul acesta organizaorii ne promit atât surprize, cât şi evenimente în premieră.

Potrivit organizatorilor, ”Ziua Porților Deschise” a fost doar prima dintr-un lung şir de evenimente ce vor avea loc în sudul litoralului în această săptămână.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin