Ziua porților deschise la Universitatea “Ovidius”

Astăzi Universitatea Ovidius a purtat straie de sărbătoare cu ocazia deschiderii Anului Ovidius. Începând de astăzi și până pe 25 martie, constănţenii sunt invitaţi la vernisaje, mese rotunde, conferinţe, concerte, lansări de carte și multe altele.

Anul acesta, se împlinesc 20 de decenii  de când unul dintre cei mai mari poeţi ai antichităţii a murit la ţărmul Mării Negre, în cetatea Tomis, unde fusese exilat. Cu această ocazie, comunitatea academică a Universităţii „Ovidius” desfăşoară mai multe manifestări dedicate Anului Ovidius.

Constănțenii sunt invitați la vernisaje, mese rotunde, conferinţe, concerte, lansări de carte, o gală a excelenţei în educaţie şi cercetare, Zilele Porţilor Deschise şi multe alte acțiuni de acest gen. Totodată a fost decernat și titlul de Doctor Honoris Causa, pentru întraga sa activitate, profesorului dr Mircia Dumitrescu.

La acest eveniment au fost invitați zeci de profesori universitari din toată ţara. Săptămâna „Ovidius” face parte din programul manifestărilor organizate la malul mării cu prilejul „Anului Ovidius”.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea