Ziua Poliţiei Române a fost celebrată la Medgidia

Evenimentul a fost deschis cu intonarea imnului naţional al României. Fie că sunt agenţi de poliţie, fie că sunt jandarmi, pompieri sau mascaţi, cei prezenţi au fost profund emoţionaţi de însemnătatea acestei zile.  În cadrul ceremoniei au fost acordate de edilul oraşului şi de viceprimarul municipiului, Luminiţa Vlădescu diplome de merit şi diplome de excelenţă.

De Ziua Poliţiei Române au fost abordate şi subiecte mai sensibile, precum statutul poliţistului român, salariile mici, cât şi dotarea necorespunzătoare a unor secţii. S-a pus în vedere şi faptul că deşi mulţi infractori sunt prinşi şi dosarele sunt rezolvate de agenţii din teren, făptaşii sunt puşi în libertate de Procuratură.

Pentru munca depusă doi poliţişti au fost desemnaţi oamenii anului. Iar mândria de a lucra în acest domeniu există, chiar şi atunci când mai apar unele probleme. Într-o sală plină de tineri agenţi şi ofiţeri de poliţie, veteranii au depănat amintiri legate de garnizoane, viaţa in poliţie  şi activitatea depusă în oraşul Medgidia.

Autorităţile spun că în curând va fi publicată o monografie cu documente importante din cadrul activităţii poliţiei.

Reporter: Zully Mustafa ; Imagine: Valentin Cerbanescu