Ziua Pi a fost marcată și la Constanța

American Corner Constanţa din cadrul Universităţii Ovidius a sărbătorit pe 15 martie, World Maths Day, cu tema The Mathematical Mind’s Competition. Acțiunea a fost moderată de Corina Lungu, profesor de limba engleză la Liceul Teoretic Traian.

Evenimentul a inclus o prezentare a Zilei Internaţionale a Matematicii, discuții despre Ziua Pi, dar şi despre John Nash, un geniu al matematicii. Prezentarea a fost urmată de vizionarea filmului A Beautiful Mind (2001), în regia lui Ron Howard. Filmul a obţinut 4 premii Oscar, alte 27 de premii şi 49 de nominalizări.

Participanţii au primit la final de la coordonatorul American Corner, Rodica Toma, câte un hand-out pe tema discutată, certificate de participare si broşuri despre Statele Unite.

Ziua Mondială a Matematicii este un concurs internațional de matematică online. În 2007, Ziua Mondială a Matematicii s-a sărbătorit pe 14 martie (Ziua Pi), iar în anii următori în prima miercuri din martie. În ciuda acestei origini, conceptul de Ziua Mondială a Matematicii este „marcă înregistrată” și nu se confundă cu alte competiții, cum ar fi Olimpiada Internațională de Matematică sau Ziua Pi.

Reporter: Nicoleta Bujor ; Imagine: George Dima