Ziua păsărilor marcată la Centrul „Albatros”

În fiecare an pe 1 aprilie este sărbătorită ziua international a păsărilor. Cu acest prilej Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă „Albatros„ a organizat un spectacol de dans , la care protoganoiști au fost copiii. În cadrul aceluiași eveniment a fost marcată și ziua Internațională de Constientizare a Autismului prin lansarea a 100 de baloane.

Zi de sărbătoare la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă, cu ocazia zilei international a păsărilor.

În cadrul aceluiași evenimen au fost sărbătoriți și cei 10 ani de la înființarea singurei instituții de învățământ preuniversitare din Constanța ce oferă o șanse egale pentru toți elevii.

O parte a copiilor  cu disabilități din centru au ținut să demonstreze că prin muncă orice este posibil.

Pentru a marca și ziua Internațională de Constientizare a Autismului, au  fost lansate și 100 de baloane de către membrii campaniei Music for Autism.

Centrul şcolar de educaţie incluzivă „Albatros” din Constanţa este unicul liceu unde îşi găsesc un loc în bancă toţi acei liceeni pe care alte unităţi îi reneagă, considerându-i un soi de pată pe emblemă. La eveniment au fost prezenți, profesorii și elevii centrului, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar din Constanța.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea