Ziua Națională sărbătorită la Constanța

Peste 10 mii de constănțeni s-au adunat pe bulevardul Tomis pentru a lua parte la parada de Ziua Națională a României. Copii cu drapele în mână, părinți și bunici, toți au așteptat cu emoție defilarea militarilor. 10 plutoane de militari și vehicule de lupta au defilat pe principalul bulevard, la cea mai mare paradă care a avut loc vreodată la malul marii de Ziua Națională.

1 decembrie este ziua noastră, a tuturor, oriunde ne-am afla. S-au împlinit 99 de ani de la marea Unire. A fost o paradă impresionantă în centrul Constanței. Peste 10 mii de constănțeni s-au adunat pe bulevardul Tomis pentru a lua parte la parada de Ziua Națională a României. Copii cu drapele în mână, părinți și bunici, toți au așteptat cu emoție defilarea militarilor.

Manifestările de 1 Decembrie au continuat cu  parada militară la care au participat peste 500 de militari, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice de luptă și intervenție din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne.

Ziua Națională a României este sărbătorită, începând cu anul 1990, la data de 1 decembrie. Însă, între 1866 și 1947, acest eveniment a fost celebrat la data de 10 mai, apoi, între 1948 și 1989, Ziua Națională a României era celebrată pe 23 august.

Redactor: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea