Ziua Mondială de Luptă Anti-Sida 2012 a fost marcată și la Constanța (VIDEO)

Evenimentul a început, în mod simbolic, cu formarea unei funde  umane, realizată de peste o sută de voluntari. Funda de culoare roșie este simbolul solidarității cu persoanele infectate cu HIV.

Voluntarii sunt mândri că au luat parte la eveniment.

Medicii atrag atenția că rata de apariția a cazurilor noi de infectare cu HIV este aproape egală cu rata deceselor, majoritatea cazurilor înregistrându-se în rândul persoanelor heterosexuale. O mare problemă o reprezintă lipsa educației sexuale și a cunoașterii metodelor de protecţie. Evenimentul de la Constanța a fost organizat în scopul informării tinerilor cu privire la importanța actului sexual protejat.

Cu toate că numărul pacienților infectați cu Hiv este destul de mare, boala poate fi ținută sub control datorită programelor implementate la nivel național, în cadrul cărora pacienţii primesc îngrijire medicală gratuită, dar și informații despre importanța respectării tratamentului prescris şi despre prevenirea infectării altor persoane.

Evenimentul Cântă pentru viață a fost organizat cu sprijinul Fundației Alături de voi Constanța, al Asociației Studenților Mediciniști și Tinerilor medici din Constanța și al Inspectoratului Școlar Județean, precum și cu participarea elevilor din mai multe licee constănțene.

Reporter: Raluca Damian / Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita