Ziua mondială a Sindromului Down

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iPHJ9fs3O54[/youtube]De Ziua Mondială a Sindromului Down, Asociația Down Est din România a organizat un flashmob în Constanța. Totul pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care sunt discriminaţi copiii cu dizabilități.

Reprezentanții Coaliției „O Singură Voce pentru Dizabilitate” au organizat evenimente publice similare în mai multe orașe din țară. Asociația Down Est România luptă și pentru modificarea cadrului legal existent.

Cheltuielile lunare pe care le fac părinții pentru copiii cu Sindromul Down sau autism ajung până la 3000 de lei. De exemplu domnul Călin Dragoș este din Mangalia și vine de 3 ori pe săptămână în Constanța împreună cu cel mic pentru terapie.

Iar toate cheltuilelile sunt suportate de părinți. Pentru că statul român nu prevede un ajutor financiar pentru acești copii.

Prin această campanie, coaliția „O Singură Voce pentru Dizabilitate”, își propune să colecteze 100.000 de semnături pentru susținerea proiectului de lege privind drepturile copiilor cu dizabilități din România.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.