Ziua Mondială a Inimii (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GMz3G0cWw-w[/youtube]Specialiștii cardiologi estimează că incidenţa infarctelor miocardice este de două ori mai mare comparativ cu zece ani în urmă. Acest fenomen se datorează în primul rând fumatului, a colesterolului ridicat și a sedentarismului.

Alarmant este faptul că tot mai mulți tineri suferă de afecțiuni cardiovasculare din cauza alimentației de tip fast food și a lipsei de sport.

În acest an, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică vor desfășura o serie de acțiuni de prevenire și informare ăn rândul elevilor dar în mod special în răndul femeilor.

Campania urmărește, dincolo de conștientizarea de către femei a efectelor benefice personale ale corectării stilului de viață în privința sedentarismului, alimentației și controlului greutății, inducerea responsabilității pentru sănătatea copiilor și a întregii familii, în virtutea rolului deținut în cămin și micro-comunități.

Chiar dacă Ziua Mondială a Sănătății este sărbătorită pe 29 septembrie, în această săptămână , constănțenii au posibilitatea să-și măsoare gratuit tensiunea arterială și greutatea corporală.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.