Ziua Mondială a Apei

În fiecare an, data de 22 martie – Ziua Mondială a Apei, vizează concentrarea atenției asupra importanței apei.Tema din acest an explorează soluțiile bazate pe natură, pentru problemele cu care ne confruntăm în secolul XXI.

Daunele aduse mediului, împreună cu schimbările climatice, conduc la crize legate de apă pe care le vedem în întreaga lume. Inundațiile, seceta și poluarea apei sunt toate agravate de vegetația degradată, de sol, de râuri și de lacuri. Când neglijăm ecosistemele noastre, îmgreunăm furnizarea de apă curată tuturor, atât de necesară pentru a supraviețui și a prospera.

Campania din acest an Răspunsul este în natură” este dedicată creșterii nivelului de conștientizare privind soluțiile bazate pe natură. Mesajul central transmis este acela că plantarea copacilor pentru a reface pădurile, reconectarea râurilor în zonele inundabile și restaurarea zonelor umede, reprezintă un mod durabil și rentabil pentru a ajuta la reechilibrarea ciclului apei, la atenuarea efectelor schimbărilor climatice și pentru a îmbunătăți sănătatea și mijloacele de trai ale omului.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) împreună cu Asociația Euro Tulcea și unităţile de învăţământ din municipiul Tulcea, au pregătit un program de acţiune dedicat Zilei Mondiale a Apei ce se va derula vineri, începând cu ora 17.00, la Școala gimnazială Alexandru Ciucurencu. Acțiuni similare de celebrare a evenimentului de mediu se vor desfășura și în localitățile Sulina, Chilia Veche și Crișan.

Redactor: Isabela Boantă