Ziua Marinei s-a încheiat

Nici în acest an, Ziua Marinei nu se putea încheia altfel, decât cu fastul cu care ne-am obişnuit. Sărbătoarea s-a încheiat odată cu retragerea cu torţe a marinarilor militari, care au defilat de la Cazino până în centrul oraşului. Aceştia, au fost însoţiţi în marşul lor, de către Fanfara Forţelor Navale care, spre deliciul turiştilor, a completat spectacolul.

După încheierea jocurilor marinăreşti, cei veniți în zona Cazinoului din Constanţa, să asiste la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, au avut parte de încă o surpriză. Marinarii şi-au aprins torţele şi acompaniaţi de Fanfara Forţelor Navale i-au îndemnat pe cei prezenţi să li se alăture la un marş prin zona peninsulară.

Defilarea a avut ca şi punct de început intrarea în Portul Constanţa, continuând prin faţa Comandamentului Flotei Navale Române si centrul istoric din apropriere, încheindu-se în parcul de la Primărie.

Pentru majoritatea turiştilor, marşul a fost un lucru inedit şi doresc ca prezenţa lor în această zi de sărbătoare la malul mării sa devină o tradiţie.

Marea dezamăgire, însă, a fost lipsa deja celebrului foc de artificii, festivităţile finalizându-se doar cu apriderea Pavoazului electric la bordul navelor ancorate în Portul Constanţa.

Reporter: Ramona-Mary Manea ; Imagine: Adrian Florea