Ziua Internațională a Teatrului a fost sărbătorită la Năvodari

Eveniment important pentru actorii de pretutindeni. An de an, pe 27 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Teatrului. Momentul a fost marcat și la Năvodari, cu invitați de marcă. În cadrul Casei de Cultură din oraș există un cerc de teatru, cu tineri talentați pe care, poate, într-o zi, îi vom vedea pe marile scene ale teatrului.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-K5T25g0a5g[/youtube]

Ziua Mondială a Teatrului este un moment de recunoaștere a forţei de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase ori politice. Arta scenică ne ajută să descoperim lumi fascinante. Evenimentul a fost marcat și la Năvodari unde copiii se arată, de la an la an, tot mai interesați de lumea teatrului.
Latip a urmat și el cursurile de teatru la clasa actriței Lili Bărăscu, iar acum este student la Facultatea de Arte, specializarea teatru și a devenit, la rândul lui, îndrumător pentru tinerii volutari.
Pentru unii, ziua de 27 martie este la fel ca celelalte. Pentru actorul Geo Dobre, are o dublă semnificație și spune că își va aminti mereu cu plăcere de această dată.
Ziua mondială a teatrului este sărbătorită și prin spectacole și concerte, publicul având ocazia de a se întâlni cu artiștii preferați. Au loc, de asemenea, o serie de manifestări teatrale, dintre care cea mai importantă este transmiterea mesajului tradițional internațional.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.