Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Astăzi, întreaga umanitate sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului! 20 noiembrie a fost aleasă pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului – UNICEF.

Acest for promovează respectarea drepturilor copilului și organizează campanii de strângere de fonduri pentru problemele cele mai presante cu care se confruntă copiii, astfel încât fiecare copil să se dezvolte la potențialul maxim. Ziua Internațională a Drepturilor Copilului este o zi distractivă, dar cu un mesaj serios. Ea a fost marcată cum se cuvine în toată țara însă ne oprim acum la orașele Năvodari și Constanța.

Anul acesta, aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Convenției cu Privire la Drepturile Copilului este tema Celei Mai Mari Lecții din Lume. Planul de lecție realizat a explicat legătura dintre drepturile copilului și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și a sugerat activități care să poată fi implementate la nivelul școlilor pentru a sărbători Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Aceste activități au fost gândite astfel încât să ofere copiilor și tinerilor ocazia de a contribui la schimbări pozitive în școlile, comunitățile și țările lor prin participare și implicare.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Adrian Corchie