Ziua internațională a Cărţii, a dreptului de autor şi a Bibliotecarului

Toate bibliotecile din ţară şi-au deschis astăzi larg porţile pentru a marca Ziua internațională a Cărţii, a dreptului de autor şi a Bibliotecarului. Evenimentul nu a fost uitat nici la Constanţa, unde zeci de oameni pasionaţi de lectură i-au întâmpinat pe cei care vor să afle mai multe despre cărţi, biblioteci şi… bibliotecari.

Corina Apostoleanu lucrează de peste două decenii la Biblioteca Județeană din Constanța. Și-a ales din pasiune această meserie, într-o vreme în care puțini oameni știau ce înseamnă, de fapt, a fi bibliotecar.

Meseria de bibliotecar este de departe printre cele mai puțin… bănoase. Dar satisfacția profesională, la fel ca și personală, fac din acest job un mod de viață de care nu te mai poți desprinde.

23 aprilie marchează Ziua internațională a Cărţii, a dreptului de autor şi a Bibliotecarului. Acest eveniment este marcat şi la Constanţa printr-o serie de evenimente organizate în incinta Bibliotecii Judeţene I.N. Roman, printre care o secvenţă de dans şi o proiecţie de pelicule digitale.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan