Ziua Eroilor, sărbătorită de mangalioți

În ziua prăznuirii Înălţării Domnului, zi de pomenire a Eroilor Neamului, Mangalia a adus un omagiu soldaţilor care şi-au pierdut vieţile pe câmpul de luptă. La eveniment au participat cetăţeni ai oraşului, alături de oficialităţi publice locale şi reprezentanţi ai Garnizoanei Mangalia, Ligii Maiştrilor Militari de Marină, Poliţiei Mangalia și ai unor ONG-uri.

Ceremonialul a început cu o slujbă de pomenire pentru sufletul celor adormiţi pe câmpurile de bătălie. Comandantul Garnizoanei Mangalia, cmdr. Petrică Pârvu, le-a readus în atenţie, celor prezenţi în Piaţa Revoluţiei din Mangalia, eroismul celor căzuţi la datorie pe toate fronturile de luptă, sacrificiul făcut de aceştia pentru patria mama.

După discursul comandantului Garnizoanei, a urmat depunerea de coroane de flori în memoria soldaţilor români.  Începând din 1920, comemorarea eroilor căzuţi în război – Ziua Eroilor- se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paşti, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Înălţării Domnului. În spiritul tradiţiei europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare naţională.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei