Ziua Educatiei a fost sarbatorita astazi la Scoala Gimanziala „Constantin Brancusi“ din Medgidia

Activitatea s-a desfăşurat în laboratorul de Chimie al unităţii de învăţământ gimnazial şi a debutat cu intonarea imnului de stat şi cu recitarea unor binecunoscute poezii patriotice, ca „Fragmente de gând…“, „Limba română este patria mea“, „Limba noastră cea româna“, de către elevii Şcolii Constantin Brâncuşi.

Emoţiile au fost imense din partea cadrelor didactice.

Astăzi, elevii au aflat mai multe despre rolul educaţiei, fiind îndemnaţi să privească unitatea de învăţământ ca o a doua casă.

În România, profesia de dascăl este tot mai puţin respectată, atât de către elevi, cât şi de guvernanţi, fiind şi prost plătită. Ziua Mondială a Educaţiei a fost un prilej pentru a aduce, din nou, în centrul atenţiei sistemul de învăţământ românesc.

Dascălii contribuie, în mod esenţial, la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. Ei joacă, de asemenea, un rol civic de mare importanţă, contribuind la păstrarea coeziunii sociale. Astfel, Ziua Educaţiei este sărbătorită pentru a atrage atenţia anumitor guverne asupra condiţiilor rele de muncă în care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea şi asupra salariilor mici ale acestora.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Valentin Tutu