Ziua de naștere l-a prins în spital pe Adrian Năstase

Ziua de naștere l-a prins în spital pe Adrian Năstase, care împlinește astăzi, 62 de ani.

Deși trece printr-o perioadă grea, speră că avocații săi îi vor aduce o veste bună. Aceștia caută toate pârghiile pentru ca executarea pedepsei să fie amânată. Ion Cazacu, unul dintre apărătorii fostului premier, a declarat că după ce Năstase a încercat să se sinucidă, nu poate ajunge imediat după gratii.

O mare eroare judiciară care a distrus imaginea publică a fostului premier, Adrian Năstase, aşa a descris Ion Cazacu sentinţa judecătorilor în dosarul Trofeul Calităţii.

Avocaţii lui Adrian Năstase mai au un as în mânecă.

O cerere de amânare a executării pedepsei a fost depusă deja de apărătorii lui Adrian Năstase. Soarta fostului premier va fi decisă pe 5 iulie.

Ion Cazacu mărturiseşte că nici el nu s-a aşteptat la o astfel de reacţie din partea fostului premier.

Ancheta privind tentativa de sinucidere a lui Năstase se anunță una destul de dificilă. Și asta pentru că anchetatorii au descoperit încă două gloanţe în camera unde fostul premier ar fi încercat să-și ia viața miercuri noapte. Potrivit polițiștilor, unul dintre proiectile ar fi putut fi tras acum trei zile, acest lucru urmând a fi stabilit definitiv în urma unei expertize. Pe de altă parte, medicii spun că Adrian Năstase a fost un norocos, pentru că glonţul a trecut la doar câțiva milimetri distanţă de zone vitale, iar rana nu a fost nicidecum o simplă zgârietură, aşa cum s-a zvonit prin presă.

Deși s-a spus că Adrian Năstase ar fi lăsat un bilet de adio, lucru infirmat de procurorul general al României, Laura Codruța Koveși, fiul cel mare al fostului prim-ministru, Andrei, a decis să facă publice cele trei bilete de adio lăsate, ca un fel de testament. Însă fostul premier nu a fost de acord cu decizia fiului său, interzicându-I acestuia orice dezvăluire.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu