Ziua de 4 iulie este prilej de sărbătoare pentru americanii din toată lumea

Ziua de 4 iulie este prilej de sărbătoare pentru americanii din toată lumea, fiind ziua în care Statele Unite ale Americii  au obținut independența. Picnicuri în aer liber, parade tematice sau concursul de mâncat hot-dog sunt doar câteva din distracțiile specifice acestei zi.

Evenimentele care vor celebra Ziua Americii au fost pregătite cu atenție încă din timpul anului. Principalul punct de atracție sunt paradele tematice  organizate în toate orașele țării, la care partcipă fiecare american, cu mic cu mare. La fel ca în fiecare an, sute de mii de oameni costumați în personaje istorice și fluturând steaguri americane, vor defila pe străzi în aplauzele privitorilor. Poliţiştii, în uniforme de gală, vor  împărţi bomboane copiilor din mulţime. Apoi, americanii vor petrece cu familia, la picnicuri în aer liber, unde vor mânca hamburgeri și vor cânta cântece patriotice. Un alt eveniment specific zilei de 4 iulie, este îndrăgitul concurs de mâncat hot dog, unde se vor întrece campioni de talie mondială. Participanţii se vor bate pentru câte 10.000 de dolari, în cadrul celor două categorii. La Casa Albă, preşedintele Barack Obama va găzdui o ceremonie edicată zilei de 4 iulie. Ceremoniile se vor încheia la miezul nopții cu un impresionat spectacol de artificii. La fel ca în anii precedenți, de teama unor posibile acte teroriste, administrația de la Washington a adoptat, de 4 iulie, măsuri speciale de securitate, pentru a proteja obiectivele americane din întreaga lume.

Ziua de 4 iulie marchează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența celor treisprezece colonii americane față de Regatul Marii Britanii. Originalul, semnat olograf de delegații Congress-ului, se găsește expus permanent în clădirea Arhivelor Naționale din capitala Statelor Unite, Washington, D.C..

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian