Ziua de 14 octombrie are o însemnătate aparte pentru năvodăreni (VIDEO)

Năvodărenii se pregătesc să celebreze cu mare fast ziua patroanei spirituale a oraşului! Astfel, sâmbătă, la biserica Sfânta Parascheva din oraş, Înaltpreasfințitul Teodosie va oficia, începând cu ora 18,30, slujba de Vecernie, urmată de o procesiune religioasă pe următorul traseu – străzile Constanței, Mării, Frunzelor și Rândunelelor. Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei și consilierii locali vor participa, alături de năvodăreni, la acest eveniment deosebit.

Cu această ocazie specială, enoriașii prezenți la slujbă vor avea parte de o surpriză placută, deoarece lângă biserică a fost amenajat un spațiu pentru odihnă. Aleile din jurul lăcașului de cult au fost asfaltate, iar enoriașii vor putea să se odihnească pe băncuțe.

Potrivit tradiţiei, Sfânta Cuvioasă Paraschiva s-a nascut la inceputul secolului al XI-lea, lângă Constantinopol. La mai puțin de 20 de ani, ea a ales calea Domnului, urmând să-și petreacă  viața alături de călugări. Moartă la numai 27 de ani, neprihănita Parascheva a fost inmormantata chiar in partile ei natale. Moaştele sfintei au ajuns in tara noastra in anul 1641, la Iasi.

Redactor: Raluca Damian