Ziua Constanței la un pas de anulare

Evenimentele plănuite pentru ziua Constanței de către municipalitate sunt la un pas să nu se mai desfășoare. Reprezentanții Asociației Hara au contestat atribuirea contractului pentru organizarea evenimentului. Ei reclamă mai multe nereguli, iar în cazul în care nu li se va da dreptate sunt hotărâți să meargă în instanță.

Evenimentele prilejuite de Ziua Constanței atârnă de un fir de ață. Primăria  a atribuit contractul  către Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului, însă o altă asociație, clasată pe locul doi a contestat deja atribuirea.  Reprezentanții firmei de pe locul secund reclamă o serie de nereguli în desemnarea câștigătorului licitației.

Mai mult decât atât, reprezentanții Asociației Hara acuză într-un comunicat de presă că în spatele firmei câștigătoare s-ar afla niște persoane care sunt rude cu mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Constanța. Cei care au întocmit caietul de sarcini aruncă întreaga resposabilitate pe umerii celor care s-au aflat în comisia de atribuire a contractului.

Ziua Constanței ar urma să fie celebrată pe 21 mai cu o serie de evenimente în Piața Ovidiu, iar Primăria a alocat 500 000 de lei.  Contestația formulată de Asociația Cultural Artistică Hara ar trebui să fie soluționată în 5 zile lucrătoare, însă reprezentanții ei sunt hotărâți să meargă în instanță, dacă nu li se va da dreptate. Asta ar putea prelungi termenul, iar evenimentul riscă să nu mai aibă loc.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea