Ziua Armatei Române, sărbătorită la Mihail Kogălniceanu

La Mihail Kogălniceanu, localitatea în care își desfășoară activitatea două importante unități ale armatei române, dar și baza americană NATO, au fost organizate, astăzi, manifestări dedicate Zilei Armatei Române. Sărbătorit an de an pe 25 octombrie, evenimentul reprezintă un bun prilej de aducere aminte a faptelor de vitejie ale ostașilor români, în decursul anilor.

Printre cei prezenți la manifestări s-a aflat și unul dintre cei trei veterani din localitatea Mihail Kogălniceanu, supraviețuitor al celui de-al doilea război mondial. Deși are 90 de ani, Gheorghe Dobroiu păstrează proaspete, în memorie, amintirile acelor zile.

Veteranul constănțean are un singur regret: după război, crezând că sunt din aur, comuniștii i-au confiscat cele mai importante decorații primite pentru fapte de vitejie. Pe cele rămase, le poartă și acum, cu mândrie, la piept.

Manifestările s-au desfășurat în prezența oficialităților locale, precum și a comandanților unităților militare din localitate și a reprezentanților bazei militare NATO de la Mihail Kogălniceanu.

Conform tradiției, s-a ținut o slujbă de pomenire în memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă, au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor, iar copiii de la școala din localitate au susținut un scurt program artistic.

Reporter: Ana-Maria Stancu / Paul Alexe ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.