Zile fierbinţi la Ambulanţă

Sute de solicitări au venit din partea persoanelor care au consumat în exces produse tradiţionale, pe care le-au stropit din plin şi cu licori bahice. Deşi spun că numărul solicitărilor nu a depăşit frecvenţa obişnuită din zilele de sărbători mari, medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă cred că mai există un factor care i-a dat gata pe gurmanzi şi amatorii de băuturi alcoolice. Pentru că Paştele a venit imediat după 1 Mai, mulţi nu au avut timp să îşi odihnească deloc aparatele digestive şi aşa suprasolicitate.

La Spital au ajuns şi indivizi cărora alcoolul le-a luat minţile şi s-au încăierat din diverse motive. Însă medicii spun că nu au avut astfel de cazuri care să şi pună în pericol viaţa pacienţilor. În schimb, elicopterul SMURD care a fost dat în folosinţă de la sfârşitul săptămânii trecute în baza aeromedicală de la Constanţa a îndeplinit deja primele misiuni. Din nefericire, chiar în ziua de Paşti, echipajul de salvare aeriană a preluat de lângă Băneasa un bărbat de 44 de ani aflat în comă, victimă a unui accident rutier în care au decedat alte două persoane.

Tot în ziua de Paşte, elicopterul SMURD a transportat la Clinica de Arşi din Bucureşti un alt pacient, internat în noaptea de Înviere în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce a suferit arsuri, victimă a unui incendiu.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru