Zi importantă pentru musulmanii de pretutindeni

Credincioșii au început postul Ramazanului. Timp de 30 de zile  vor posti din zori până după apusul soarelui . La sfârșitul Ramazanului, musulmanii vor sărbători Bayramul, cu baclavale, sarailii și alte specialități tradiționale.

Musulmanii consideră această perioadă ca fiind a pocăinței si sacrificiului, deoarece este luna în care Profetul Mohamed, mesagerul lui Allah, a primit revelatia coranică. Postul înseamnă abstinența de la mâncare, băutură, fumat și relații sexuale . În această lună, considerată a iertării și a milei, musulmanii nu trebuie să mintă, să jignească sau să blesteme. Religia islamică stabilește postul ca un mijloc de purificare, și  o dovadă de credință.

Credincioșii musulmani cred că, potrivit spuselor profetului Mahomed, luna Ramazan este luna în care porțile Raiului se deschid si cele ale iadului sunt închise.

In timpul Ramazanului, cel putin vinerea, zi sfântă pentru musulmani, credincioșii (numai barbați) vin la geamie să se roage, fiecare dintre rugăciunile rostite în această lună sfântă având, în ochii lui Allah, o valoare mult mai mare decât cele rostite in restul anului.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes