Zi grea pentru fostul director general al Spitalului Județean Constanța

Danut CapatanaEl a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare, acuzat pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în dosarul denumit „Oxigenul medical din spital”. Actualmente, el este încarcerat, fiind în arest preventiv într-un alt dosar, acuzat  pentru luare de mită.

Magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat, joi, pe fondul cauzei, în dosarul penal deschis pe numele lui Dănuț Căpățână, acuzat că a încălcat  în mod repetat şi deliberat legea achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu. Mai exact, în perioada 20 octombrie – 30 noiembrie 2010, el a favorizat o firmă deținută de un apropiat al său în vederea câștigării unei licitații. Găsit vinovat de prima instanță, Căpățână, împreună cu alte persoane implicate în același dosar instrumentat de DNA, a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Totodată, toți inculpații sunt obligați și la achitarea a câte 4.900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.  Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară, Curtea de Apel Constanța.

De precizat este că un alt dosar vine din urmă, fiind vorba despre cel în care Dănuț Căpățână, a fost prins în flagrant de DNA în timp ce lua mită de la o firmă de IT, cu care încheiase Spitalul Județean un contract și care l-a trimis direct în spatele gratiilor.

Redactor: Daniel Albu