Zero la Mie

La finalul anului trecut a fost relansată aplicaţia Zero la Mie, cu ajutorul căreia utilizatorii care au consumat alcool pot afla timpul estimativ în care vor ajunge din nou la 0‰ alcool în sânge. Totodată, noua versiune a aplicaţiei încorporează şi „Testul de echilibru”, prin care utilizatorii îşi pot testa controlul şi reflexele.

Aplicaţia cu care poţi afla timpul estimativ în care dispare alcoolul din sânge a fost relansată în preajma sărbătorilor de iarnă și este în parteneriat cu Poliţia Română.

Pentru a afla timpul necesar revenirii la 0‰ alcool în sânge trebuie parcurşi cinci paşi. Pe baza datelor introduse în secţiunea bio, precum sex, înălţime, greutate, cantitate şi tip de alcool consumat, dar şi timpul de consum, este generat un timp estimativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie.

Dacă utilizatorul a consumat alimente în perioada de consum de alcool, este recomandată adăugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicaţie.

De altfel, noua versiune a aplicaţiei încorporează şi „Testul de echilibru”, prin care utilizatorii îşi pot testa controlul şi reflexele. Astfel, prin accesarea camerei telefonului direct din aplicaţie, pe ecran apare o linie de ghidare care trebuie urmată. Dacă reuşeşti să mergi drept ai trecut testul. Dacă rezultatul este negativ, pe ecranul telefonului este afişat un mesaj de atenţionare şi responsabilizare, iar utilizatorului îi este recomandat să contacteze un prieten sau să comande un taxi.

Redactor: Oana Jărloianu