Zeci de turisti si localnici au fost prezenţi astăzi în portul din Eforie Nord

Zeci de turisti si localnici au fost prezenţi astăzi în portul din Eforie Nord pentru cea de a doua zi de concurs din cadrul festivalului pescarilor. Premiile puse în joc nu sunt deloc de neglijat valoarea totală atingând 10 000 de lei. Copiii care au participat la competitie in categoria lor de varsta au primit seturi complete de pescuit.

Primăria Eforie a organizat în portul din staţiune prima ediţie a festivalului pescarilor. Scopul acestui proiect este promovarea pescuitului şi a artei culinare tradiţionale la nivel local.

Pe lângă pasiunea pentru sport, o parte din pescari au venit şi pentru premiile puse în joc ce au atins 10 000 de lei.

Pe mal, pescarii s-au pregătit aşa cum au ştiut mai bine cu diferite momeli şi undiţe care mai de care mai deosebite. O zi pe malul apei la un concurs de pescuit reprezintă pentru cei mai mulţi împătimiţi modul perfect de relaxare. Cel mai în vârstă participant depasea 74 de ani.

Nici captura nu a fost prea importantă pentru cei mai mulţi pescari. Cu toate astea priceperea şi puţin noroc pot face diferenţa.

Toţi copiii care au participat la concurs au primit kituri complete de pescuit. Primăria Eforie pregăteşte şi o a doua ediţie a festivalului care va avea loc între patru şi şase septembrie.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea