Zeci de profesori se luptă pentru un post (VIDEO)

Concursul de ocupare a posturilor constă în două probe. Una din acestea este inspecţia la clasă care s-a realizat în perioada 2 mai – 8 iunie şi cea de a doua probă este examenul susținut joi în cele 94 de centre din judeţ. Pentru a promova examenul cadrele didactice trebuie să obțină cel puțin nota 7.

Lucrările vor fi adunate din centre în funcţie de specialităţi şi trimise în alte centre din ţară pentru evaluare. Primele rezultate vor fi afişate pe 7 august, perioada de depunere a contestaţiilor fiind zilele de 7 şi 8 august. Eventualele contestaţii se vor rezolva în 9 august, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 10 august. Cât despre nota finală, aceasta se calculează luând în considerare atât examenul scris cât şi proba practică.

Cea mai mare concurenţă se înregistrează la catedra de istorie, unde cei 45 de candidaţi au la dispoziţie un singur post vacant.

Deși inițial s-au înscris să susțină examenul aproape 1.500 de cadre didactice, în ultimul moment 76 s-au retras invocând motive medicale sau probleme personale.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu