Zeci de persoane care locuiesc în căminul Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti” riscă să rămână sub cerul liber

După ce au locuit ani de zile în camerele căminului ce aparţine Liceului Tehnologic ” C.A.Rosetti” din Constanţa, chiriașii riscă să fie aruncați în stradă. Până de curând, oamenii au plătit lunar o chirie de 105 lei, sumă care poate părea mică pentru unii, dar cu siguranță este destul de mare pentru ei. În ultimele luni, căminul a intrat în atenția Consiliului Municipal Constanța care a văzut aici o  sursă de bani. Camerele dărăpănate ale oamenilor nevoiași au fost scoase la licitație vineri. Chiriaşii spun că li s-au pus acestora tot felul de piedici pentru a nu participa la licitaţie, cum ar fi întocmirea unui dosar care cuprinde un cazier şi o fişă fiscală, precum şi garanţia a trei chirii lunare în avans, dar și plata la zi a datoriilor la utilități. În aceste condiții din cei 32 de chiriași doar şapte au participat la licitație.

Ajunși la disperare, oamenii spun că nu își pot permite să plătească aproape 300 de lei lunar, ceea ce înseamnă aproape triplu față de cât au plătit până acum. Asta pe lângă achitarea întreținerii care în lunile de iarnă i-a ajuns și la 400 de lei. Cei mai mulți își caută deja o locuință.

Președintele Comisiei de licitație a declarat că oamenii au fost înștiințați în urmă cu mai bine de două luni de noile modificări, sugerând astfel că au avut suficient timp la dispoziție să își achite restanțele.

Chiriașii afirmă însă contrariul și anume că au fost puși în fața faptului împlinit și pe 8 martie s-au trezit cu câte un anunț în ușă în care li se comunica data când are loc licitația. Dacă vor fi evacuați, cel mai probabil, camerele vor fi ocupate de elevii navetiști care învață la liceu.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita