Zeci de persoane au de acum posibilitatea să nu mai depindă de alții

După ce mai mulți ani la rând s-au simțit neputincioși și au fost nevoiți să apeleze la cei apropiați pentru a se deplasa măcar 5 metri din cauza handicapului de care suferă, iată că Fundația Portul Speranța cu sprijinul Asistenței Sociale au venit în ajutorul lor cu cărucioare special realizate pentru handicapul de care suferă. În județul Constanța se numără peste 30 de beneficiary, iar din orașul Năvodari sunt 17. Carucioarele le-au fost oferite sâmbătă la Biserica Baptistă din Năvodari.

Pentru cei mai mulți dintre ei, acest mijloc de transport este biletul spre independență. Este și cazul bătrânei Niculina care timp de 15 ani a stat în casă și asta din cauză că nu se putea deplasa fără ajutorul unei alte persoane.

Doamna Zerbriz a suferit o amputație la picioarul stâng în urmă cu 3 ani și de atunci folosește cârjele, însă acestea nu o ajutau foarte mult.

În orașul Năvodari, aceeași fundație a mai acordat și anul trecut căruciare persoanelor nevoiașe. Acestea sunt aduse din Statele Unite ale Americii.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita