Zeci de localități sunt încă izolate în județul Constanța

După patru zile de viscol puternic şi ninsoare, autorităţile constănţene continuă eforturile pentru înlăturarea  efectelor generate de vremea severă.  Multe localități au rămas izolate din cauza drumurilor blocate, iar unele dintre ele au rămas fără energie electrică. Utilajele de deszăpezire au intervenit în toată această perioadă și au refăcut accesul către localitățile izolate.

De 4 zile, avertizările meteorologilor pentru județul Constanța și nu numai s-au schimbat de la cod portocaliu, cod roșu, cod galben și iar cod portocaliu, toate pentru vreme rea de viscol, ninsoare și ger năpraznic. Până acum, utilajele de deszăpezire au degajat sulurile de zăpadă care blocau majoritatea drumurilor din județ, făcându-le astfel practicabile. 756 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne au acționat  cu 248 de utilaje, 660 reprezentanţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă cu 294 de utilaje, 343 angajaţi ai Ministerului Transporturilor cu 202 utilaje şi alte structuri cu 58 de reprezentanţi şi 32 de utilaje. După aproximativ 96 de ore în care structurile de intervenţie au gestionat efectele generate de vremea rea, autoritățile continuă să facă eforturi susținute pentru restabilirea stării de normalitate și degajarea principalelor artere.

Satul Poiana este unul dintre zecile de localități care a rămas izolat din punct de vedere al comunicațiilor rutiere. Pentru a-i ajuta pe locuitorii acestei localități, în zonă a ajuns și Comandamentul de iarnă condus de primarul orașului ovidiu, George Scupra.

În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor abundente, pompierii militari în cooperare cu toate celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene şi locale reușesc să ducă la bun sfârșit misiune după misiune.

În toată această perioadă, pompierii au răspuns solicitărilor de prim-ajutor medical și pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, în cooperare cu reprezentanții Drumurilor Naționale și ai Drumurilor Județene.

Situaţia s-a îmbunătăţit considerabil în privinţa furnizării energiei electrice, deși încă mai sunt cinci localităţi fără energie electrică. Autostrada Soarelui, pe tronsonul Lehliu – Gara – Constanța, a fost redeschisa circulatiei, luni dimineață, după trei zile de traficul inchis din cauza zapezii.

În acest moment se fac pregătiri la nivelul tuturor structurilor pentru gestionarea unui nou episod de fenomene meteo periculoase, prognizat să înceapă de pe data de 10 ianuarie.

Redactor: Daniel Albu