Zeci de elevi si profesori din comuna Crucea traiesc zilnic cu teamă

Zeci de elevi si profesori din comuna Crucea traiesc zilnic cu teama că tavanul şcolii s-ar putea prăbuşi peste ei. Starea deplorabila a imobilului  si faptul că, in urma cu cateva zile, o bucata de tencuiala aproape a cazut pe un cadru didactic, i-a facut pe parintii din localitate sa nu-si mai lase copii la ore.

Zeci de imobile s-au ales cu pereti fisurati din cauza tirurilor care trec in viteza prin comuna Crucea. Din aceasta cauza, conducerea scolii a hotarat ca imobilul scolii sa fie renovat. Elevii au fost mutati in cladirea gradinitei, dar nici acolo lucrurile nu stau mai bine, pentru ca  tavanul a inceput sa cada bucata cu bucata.

De un incident neplacut a avut parte, zilele trecute, o profesoara, care era cat pe ce sa fie strivita de o bucata desprinsa din tavan. Norocul acesteia a fost ca tencuiala s-a prabusit in fata ei, pe biroul din cancelarie. Femeia nu afost ranita dar s-a ales cu o sperietura zdravana.

Afland intamplarea, parintii sunt ingrijorati pentru siguranta copiilor si se gandesc serios sa nu ii mai trimita la scoala.

Autoritatile locale spun ca reparatiile la imobile par sa fie facute in zadar. Traficul intens din zona va  crea, din nou, probleme. Nici macar cererile de amplasare a unor radare rutiere care sa limiteze viteza autotrenurilor nu au dat rezultat. Urmatoarea cladire care ar putea sa cada este chiar biserica din sat. Pana la rezolvarea situatiei, atat profesorii cat si copii isi petrec fiecare zi cu frica.

Redactor: Raluca Damian