Zeci de copii sunt abandonați în spitale (VIDEO)

În timp ce unele femei ar da orice ca să poată avea un copil, altele își părăsesc pruncii fără urmă de regret. În fiecare lună, zeci de nou născuți sunt abandonați în Spitalul Clinic Județean Constanța. Cei mai mulți dintre aceștia ajung în Centrele de Plasament.

La secția de Neonatologie, șapte nou născuți așteaptă să ajungă acasă. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a luat măsuri, iar trei dintre aceștia au fost reintegrați în familie. Nu același noroc l-au avut și ceilalți copii, care cel mai probabil vor ajunge în grija unui asistent maternal și nu vor avea parte de dragostea părintească.

Alți 16 minori cu vârste cuprinse între 4-6 ani sunt abandonați la secția de pediatrie. Dintre aceștia, doar jumătate vor fi reintegrați în familii. Lipsa banilor și a locurilor de muncă sunt motivele cele mai des invocate de părinți pentru faptul că își abandonează micuții.

În schimb, anual, aproximativ 100 de familii încearcă să adopte un copil. De la începutul anului, instanța a încuviințat adopția pentru doar 40 de minori, și asta pentru că procesul de adopție este unul încă greoi.

Ulterior, urmează o etapă de  evaluare socială în teren, se iau referințe de la vecini și prieteni. Urmează apoi o perioadă de evaluare psihologică. Posibilii viitori părinți sunt nevoiți să urmeze și cursuri de pregătire în care primesc informații referitoare la psihologia copilului. Nu toate persoanele trec de această perioadă, iar cazurile în care dosarul a fost respins nu sunt deloc puține la număr.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu