Zeci de bicicliști au participat la Campionatul Național pentru cicliști amatori

71 de participanți s-au reunit în Stațiunea Mamaia la startul Campionatului Național pentru cicliști amatori. Concurenții au avut de străbătut o distanță totală de 40 de kilometri, iar copiii doar 10 kilometri. Campionul national de la juniori are 13 ani și cea mai mare parte a timpului o petrece pe două roti. Pregătirea este, după cum toții ocupanții podiumului ne-au spus, esențială.

Chiar și junior fiind, este important să ai o bicicletă care să răspundă celor mai înalte cerințe. Prețul unor astfel de bijuterii pe două roți nu este deloc de neglijat.

Concurenți au fost de toate vârstele. Nea Titi de exemplu, este veteranul acestei competiții. La cei șaizeci și șase de ani ai săi muncește din greu să scoată un timp cât mai bun.

Mai mult decât atât, el pregătește și alti cicliști pentru concursuri naționale și este foarte apreciat de toți pentru pasiunea pe care o are.

Organizatorii spun că diversitatea participării reprezintă un factor care dă culoare competiției.

Din păcate, finalul concursului a adus și un incident. Cum bunul simț nu este caracteristic tuturor, un taximetrist a intrat pe traseul de concurs și a accident un biciclist care se deplasa către linia de finish. Concurentul s-a ales cu o fractură la nivelul umărului.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Bogdan Grigorescu