Zeci de artiști de talie mondială, la Constanța

Astăzi, la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski începe cea de-a patra ediție a Concursului internațional de Dirijat Black Sea. În cursa pentru unul dintre cele trei premii ale competiției s-au înscris 29 de dirijori din toate colțurile lumii.

29 de dirijori din Belgia, Italia, Spania, Danemarca, Franța, Olanda, Rusia, Statele Unite ale Americii, Columbia, Taiwan, Iran, Brazilia, Japonia, Coreea de Sud și China s-au înscris la competiția internațională de dirijat. De marți până joi inclusiv, concurenții vor evolua în fața juriului de la ora 10.00 și de la ora 17.00, fiecare „rundă” desfășurându-se pe parcursul a aproximativ trei ore. Vineri și sâmbătă, finaliștii rămași vor susține un concurs de la ora 10.00. Intrarea publicului este liberă, cu condiția de a se păstra liniștea în sală, pentru a nu perturba activitatea artistică.

Festivitatea de premiere și gala laureaților vor avea loc duminică, de la ora 19.00, la Teatrul Oleg Danovski. În 2014, marele premiu al competiției, în valoare de 3.000 de euro, a fost obținut de olandezul Joost Smeets, care a încântat publicul și juriul cu uvertura operetei „Liliacul”, de Johann Strauss.

Redactor: Andreea Iliescu