Zece cetăţeni irakieni, opriţi la frontiera cu Bulgaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au depistat, în apropierea frontierei de stat, zece cetăţeni irakieni (nouă adulți și un copil), care au încercat să intre ilegal în România din Republica Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.

Vineri, în jurul orei 10.00, o patrulă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Punct Frontieră Negru Vodă şi lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Negru-Vodă a depistat, în apropierea localităţii de frontieră Darabani, mai multe persoane care se deplasau pe jos, dinspre Bulgaria spre România.

În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 12 şi 50 de ani, şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Asupra acestora au fost descoperite documente prin care solicitaseră azil în Republica Bulgaria.

În cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, iar în cursul dimineții de sâmbătă, cei zece cetăţeni irakieni au fost predaţi autorităţilor bulgare, în baza protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor.

Redactor: Paul Alexe