Zarzavaturile de iarnă, în pericol!

Suntem în luna septembrie și a început deja vânătoarea de prețuri mici pentru legumele și fructele de sezon. Oamenii mișună prin piețe și încearcă să cumpăre ce li se pare avantajos. Cu toții au în vedere toate cele necesare pentru murături, bulion, gemuri sau tradiționala zacuscă.

Este perioada în care gospodinele prepară fructe și legume de sezon, conservate în baza unor rețete bine stabilite. Însă, comercianții spun că de la un an la altul marfa se vinde tot mai puțin și sunt nevoiți de multe ori să o arunce.

Cumpărătorii spun că este mai sănătos să-și gătească în casă zarzavaturile, gemurile și gustoasa zacuscă. Însă, prețurile mari îi determină pe mulți să pregătească produsele în cantități mai mici. Dar sunt și persoane care ajung să renunțe la prepararea acestor produse, cu toate că ani la rând au pregătit mereu proviziile pentru iarnă

Oferta mai mică, mai scumpă și în multe cazuri, de calitate indoielnică, le face pe gospodine să se gândească de două ori înainte de a decide dacă mai prepară anual provizii pentru iarnă. Astfel că oamenii spun că, în următorii ani, preparatele de iarnă pot rămâne …   doar simple amintiri.

Redactor: Paul Alexe