Zapada neagră din orașul alb

După zile întregi în care zăpada a pus stăpânire pe Constanța, acum când temperaturile încep să mai crească, toată neaua a intrat într-un proces de topire. Orașul este plin de munți de zăpadă murdară, iar trotuarele sunt, în continuare, impracticabile.

Constanta se va transforma, curand, într-o mică Venetie. Si asta din cauza faptului că zăpada care a căzut începe acum sa se topeasca. Dar asta nu este tot. Zăpadă care până zilele trecute era imaculată, acum începe să devină neagra din cauza prafului din oraș. Munții de zăpadă rămași pe străzile orașului arată cât de poluată este Constanta. Se circulă, în continuare, cu mare dificultate pe străzile orașului de la malul marii, iar pietonii care se încumeta sau meargă pe trotuar riscă să ajungă la Unitatea de Primiri Urgente. Si asta pentru că nimeni nu se deranjează sa curețe trotuarele, care acum sunt pline de gheață. În ultimele zile, nu mai puțin de 46 oameni au ajuns la secția de traumatologie a Spitalul Clinic Județean Constanța, iar 4 dintre aceștia au avut nevoie de internare. Autoritățile locale nu par să se grăbească sa adune munții de zăpadă din oraș, iar constănțenii care s-au săturat de nepasarea celor care conduc orașul au făcut haz de necaz pe site-urile de socializare.

Cine tot amâna să meargă la sala, sa iasa la plimbare prin oras (lucrezi mai multe grupe de muschi, dar mai ales fesierii). La fel sa faca si cine n-a avut vreodata piciorul sau mana în gips… sau capul spart… sau cel putin o entorsa… Domnule primar, reziliem si noi contractul acela sau facem abonament la UPU????…a scris o constănțeancă pe profilul său de Facebook.

Locuitorii orașului de la malul mării speră, totuși, că autoritățile se vor mobiliza în ceasul al 12-lea si vor începe curățarea orașului. Altfel, constănțenilor nu le rămâne să-și pună baza decât în soarele timid din aceste zile, iar dacă și acesta se va ascunde după nori… vor aștepta primăvară ca zăpada sa se topeasca în mod natural.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea