Zanfir Iorguș, fostul primar al Mangaliei, achitat definitiv

După ani buni de proces, fostul primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorguș, împreună cu fostul viceprimar, Paul Botaș, au primit decizia finală, la Curtea de Apel Constanța, în dosarul penal în care ambii au fost acuzați de abuz în serviciu, în legătură cu unele aciziții privind piața de animale.

După ce procesul de judecată a ajuns la final, prima condamnare a fost una nefavorabilă celor doi. Tribunalul i-a condamnat, în noiembrie 2018, la câte 3 ani cu suspendare și muncă în folosul comunității. În apel, însă, instanța suprioară a decis că fapta nu există și a dispus achitarea celor doi, iar hotărârea este definitivă.

Potrivit DNA Constanţa, în perioada decembrie 2006 – 2007, Zanfir Iorguş, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu ar fi îndeplinit mai multe acte privind organizarea procedurii de achiziţie publică pentru executarea obiectivului de investiţii “Obor de animale”.

Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile ar fi fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către o societate, pentru o lucrare în fapt neexecutată, spun procurorii, fapt care ar fi atras un prejudiciu bugetului local de aproape 491 de mii lei.

La rândul său, viceprimarul Paul Botaş ar fi condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului în cadrul unei proceduri flagrant contrar prevederilor legale.

După cum ne-a declarat și fostul primar Zanfir Iorguș, totul a fost pus la cale pentru a fi împiedicat să mai candideze. Acum însă, în an electoral, ne-a declarat că nici nu mai vrea să fie primar.

De precizat că în acest moment încă nu se  știe pe ce dată vor avea loc  alegerile locale din acest an și, mai mult ca sigur, vor fi amânate.

Redactor: Daniel Albu