Yachtingul câștigă teren în România și prinde mai ales în rândul tinerilor

Chiar dacă vântul nu i-a ajutat la primele ore ale dimineții, 120 de competitori din 6 țări au luat startul regatei de la Constanța, care s-a dat în largul mării, travers de Portul Turistic Tomis. La 9-10 ani, cei mai tineri participanți la competiție au aceleași ambiții ca sportivii experimentați.

Yachtingul înseamnă, înainte de toate, o investiție serioasă din partea părinților. Costurile mari nu-i descurajează, însă, pe cei care vor într-adevăr să-și vadă copiii stăpânind vântul și valurile. Și sunt din ce în ce mai mulți care aleg yachtingul ca sport de performanță.

Poate și datorită bărcilor, care valorează milioane de euro, visul tuturor practicanților acestui sport este de a participa la Regata Internațională de Yachting, una din cele mai spectaculoase competiții sportive din lume. Drumul până acolo este greu, presărat cu ani de muncă petrecuți pe apă , în soare, vânt și valuri.

Competiția de la Constanța se află la cea de-a 52-a ediție și este organizată de Yacht Club Regal Român și  Federația Română de Yachting. Peste 100 de sportivi din şase ţari şi-au anunţat participarea la competiţie, printre ei numărându-se candidaţi de top din Bulgaria, Austria, Finlanda, Suedia, Israel. Este pentru prima dată când sportivi din colţuri îndepărtate ale Bătrânului Continent participă la o regată în ţara noastră.

Redactor: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru