Xbox 720 ramane fara unitate optica

Desi informatiile initiale prevedeau un cititor Blu-Ray in viitoarea consola de jocuri a celor de la Microsoft, Xbox 720, s-ar parea ca pana la urma unitatea optica va disparea cu desavarsire. Si asta pentru a promova serviciul de distributie digitala online Xbox Live, mult mai usor de controlat.

In plus, la Xbox 360 toate hack-urile pentru a permite rularea de jocuri piratate aveau la baza modificarea unitatii optice, de aceasta data DVD. Deci Microsoft vrea sa se asigure ca nu va mai avea pierderi cu Xbox 720. Este posibil insa ca pentru transferul de date sa primim o solutie bazata pe memorie flash (card sau flash drive).

Fiecare nou Xbox va sosi cu un controller de miscare Kinect, insa la o a doua generatie. Acesta va include un microchip care va creste viteza de detectie, si care a fost abandonat din actualul Kinect din cauza pretului.

Iar controller-ul standard (gamepad-ul) va fi usor ameliorat si micsorat. Dar exista si un zvon mai putin fericit. Este posibil ca acest Xbox 720 sa aiba un sistem de protectie, care sa-si impiedice utilizatorii sa foloseasca jocuri la mana a doua.