Windows 8 va avea peste 100 de mii de aplicatii

Daca saptamana trecuta cei de la Microsoft erau ingrijorati ca noul Windows 8 ar putea suferi din cauza numarului mic de utilizatori ce au fost interesati de instalarea noului sistem de operare, azi aflam ca intre timp cei de la Microsft au devenit ceva mai optimisti.

Compania sustine ca oferta de aplicatii Windows 8 va depasi 100.000 la inceptului lunii februarie 2013, iar noul sistem de operare va avea peste 400 milioane utilizatori pana in luna iulie 2013.
Pentru ca noul sistem de operare Windows 8 sa atinga succesul sperat de Microsoft, compania urmareste agresiv tinta de 100.000 aplicatii Windows 8 in primele 3 luni de la lansare, potrivit ZDNet.

Cele mai multe aplicatii Windows 8 promise vor contine insa si reclame, promovate de Microsoft ca “frumoase, relevante si utile”. Compania va imparti veniturile din aplicatiile vandute in Windows Store cu toti dezvoltatorii, care pot promova chiar o selectie proprie de reclame.

Estimarea cu privire la numarul de 400 milioane de utilizatori Windows 8 in luna iulie 2013 este considerata “conservatoare” de catre Microsoft, deoarece spera ca “ecosistemul sanatos” sa atraga si mai multi utilizatori.