Weekend aglomerat la Spitalul Județean Constanța

Peste 1000 de pacienți au ajuns, în acest  weekend, la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța. Cei mai numeroși au fost copiii și tinerii până în 16 ani.

În intervalul 20– 23 octombrie, la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța au fost înregistrați 1058 pacienți, dintre care 300 au necesitat internare în spital. Cele mai multe cazuri, peste 900, au fost repartizate pe COD VERDE, în timp ce pacienții al căror risc vital a fost evaluat ca fiind imediat, cât şi pacienţii pentru care exista un risc de agravare rapidă, au fost repartizați pe codurile ROȘU și GALBEN.

Conform comunicatului de presă transmis de către Spitalul Județean Constanța, cei mai mulți pacienți înregistrați la Unitatea de Primiri Urgențe, în weekend, au vârste cuprinse între 1și 16 ani și cei mai puțini  între 0 și 30 zile.

În urma investigațiilor de specialitate, s-a constatat necesitatea spitalizării în 300 dintre cazuri. Astfel, cele mai multe internări au fost înregistrate la Pediatrie-80, Obstetrică-Ginecologie – 50, Cardiologie -30  și Neurologie -20.

Redactor: Ramona Caba