Week-end solicitant pentru jandarmi

A fost cel mai aglomerat sfârșit de săptămână, pe litoral, de la începutul sezonului. Jandarmii constănțeni au avut și ei mult de lucru, aplicând câteva zeci de sancțiuni contravenționale.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile, care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în staţiunea Costineşti, a observat trei persoane care-şi confecţionau ţigarete artificiale. La vederea militarilor, tinerii cu vârste cuprinse între 23-26 ani, din judeţul Constanţa, au început să se agite şi au mărit ritmul de mers. Au fost somaţi, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau. Asupra acestora, jandarmii au găsit şase pliculeţe autosigilante din plastic  transparent ce conţineau fragmente vegetale de culoare verde. Cele şase plicuri şi joint-urile vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Constanţa,  în vederea continuării cercetărilor.

În acest sfârşit de săptămână, 16-17 iulie a.c., jandarmii constănțeni au aplicat, în staţiunea Mamaia, la Costineşti şi Vama Veche,  73 de sancţiuni contravenţionale în ceea ce priveşte comerţul ambulant. Din totalul sancţiunilor, 11 au fost avertismente şi 62 de amenzi, în sumă totală de aproape 30 de mii de lei.

Redactor: Paul Alexe